Werkervaring, projecten en interesses

Ik ben na mijn vwo en enkele jaren meubelmakersvakschool voor mijzelf begonnen als meubelmaker en interieurontwerper.

In 1993 won ik de prijs voor het meubel van het jaar in de jaarbeurs bij de Nederlandse meubelprijzen. Vervolgens vertrok ik naar Sri Lanka waar ik speelgoed, kindermeubels en productielijnen ontwierp voor de uit een Novib-project voortgekomen fabriek Sri Toys.

Bij terugkeer in Nederland heb ik mij in een werkplaats in Loods 6 aan de oever van het IJ gevestigd met kunstenaar Wouter de Baat en tenstoonstellingsbouwers Landstra & de Vries. In die periode is mijn werkterrein uitgebreid naar het inrichten van tentoonstellingen, binnenhuisarchitectuur en complete verbouwingen. Interessante opdrachten waren het ontwerpen en bouwen van een penthouse aan de Nassaukade,
de inrichting van galerie Fanclub aan de Nieuwezijdsvoorburgwal en het verbouwen van een Child's Health Center in New York.

Van 2003 tot 2005 woonde ik Nieuw Zeeland, waar ik in verschillende functies werkzaam was in de bouw. Na deze ervaring besloot ik mij weer in Amsterdam te vestigen, waar ik opnieuw in Loods 6 aan de slag ging. Belangrijke recente projecten zijn het inrichten van het kantoor van Kennedy Van der Laan advocaten aan de Haarlemmerweg, het opbouwen van de Grandeur expositie in Sonsbeek (2008), een complete verbouwing van twee etages aan de Palmgracht en het uitvoeren van het kunstwerk 'Warten auf den Fluss' van het kunstenaarscollectief Observatorium (Rotterdam) voor de tentoonstelling Ruhrgebied Kulturhaupstadt (2010). Daarnaast heb ik veel kleinere projecten ontworpen en uitgevoerd.